Labroluve Arbutin, cilt tonu eşitsizlikleri ve koyu leke görünümüne yönelik geliştirilen kozmetik formüllerde yaygın olarak kullanılan aydınlatıcı aktif hammaddedir. Suda yüksek çözünürlüğe sahip yapısı sayesinde farklı bakım sistemlerine kolayca entegre edilebilir.
Özellikle daha aydınlık, daha dengeli ve canlı bir cilt görünümünü hedefleyen serum, krem ve güneş bakım ürünlerinde değerlendirilen Arbutin, modern cilt bakım formüllerinin önemli aktif bileşenlerinden biridir.
Arbutin, cilt tonu eşitlemeyi hedefleyen kozmetik bakım ürünlerinde kullanılan aktif bileşenlerden biridir. Melanin oluşum mekanizmasına yönelik bakım yaklaşımı sayesinde daha aydınlık ve dengeli bir cilt görünümünü destekleyen formüllerde değerlendirilebilir.
Özellikle güneş sonrası bakım, ton eşitleyici serum ve leke görünümüne yönelik kozmetik ürünlerde yaygın olarak tercih edilmektedir.
Arbutin içeren formüllerde nihai ürün pH değerinin genel olarak 5 - 7 aralığında tutulması tavsiye edilir. Güçlü bazik sistemler Arbutin yapısının hidrolize olmasına neden olabilir.
Ürün beyaz kristal toz formundadır. Su bazlı kozmetik sistemlerde çözünerek hafif ve estetik bakım ürünlerinin geliştirilmesine yardımcı olabilir.
Ürün +15 °C ile +25 °C arasında, serin ve kuru ortamda muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığından ve nemden korunması tavsiye edilir.
Tavsiye edilen depolama koşullarında raf ömrü 24 aydır.
CAS No: 497-76-7
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda uygun oranlarda kullanılmalı; üretim öncesinde stabilite, mikrobiyolojik uygunluk, pH uyumu ve güvenlilik değerlendirmeleri yapılmalıdır.