Polisorbat 20 (Eumulgin® SML 20), kozmetik formüllerde emülsiyon oluşturucu ve çözündürme ajanı olarak yaygın şekilde kullanılan çok yönlü yardımcı hammaddedir. Su ve yağ bazlı bileşenlerin bir arada stabil şekilde formüle edilmesine yardımcı olur.
Emülgatör yapısı sayesinde kozmetik ürünlerin homojen yapısını korumaya destek olurken, ürünlerin daha kolay uygulanmasına ve cilt üzerinde dengeli şekilde yayılmasına katkı sağlar. Kremler, losyonlar, temizleme ürünleri ve çeşitli kişisel bakım formüllerinde yaygın olarak tercih edilmektedir.
Polisorbat 20, kozmetik formüllerde emülgatör, çözücü ve stabilizatör olarak kullanılan yardımcı hammaddelerden biridir. Yağ ve su fazlarının birlikte stabil şekilde formüle edilmesine destek olur.
Özellikle uçucu yağların ve aromatik bileşenlerin su bazlı sistemlerde çözündürülmesine yardımcı olan kozmetik formüllerde yaygın kullanım alanına sahiptir.
Kullanım oranı formül yapısına ve çözündürülmek istenen aktif içeriğe göre değişebilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda muhafaza edilmelidir.
Polisorbat 20, kozmetik formüllerde stabiliteyi destekleyen ve farklı fazların uyumlu şekilde bir arada kullanılmasına yardımcı olan çok yönlü yardımcı hammaddelerden biridir. Modern kozmetik sistemlerde emülsiyon kalitesini artırmaya yönelik olarak sıkça tercih edilmektedir.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.