Decyl Glucoside (Desil Glukozit), yenilenebilir bitkisel hammaddelerden elde edilen, biyolojik olarak kolay parçalanabilen iyonik olmayan bir alkil poliglukozit (APG) yüzey aktif maddesidir. Nazik temizleme performansı sayesinde hassas cilt ve saç bakım formüllerinde yaygın olarak tercih edilmektedir.
Sülfat, EO ve PEG içeren yüzey aktif sistemlerine alternatif olarak değerlendirilebilen yapısı sayesinde modern temizleme kozmetiklerinde doğal konseptlerle uyumludur. Yüksek köpük performansı ve cilt uyumluluğu sayesinde bebek bakım ürünlerinden yüz temizleme sistemlerine kadar geniş kullanım alanına sahiptir.
Decyl Glucoside, kozmetik formüllerde nazik temizleyici ve köpük destekleyici yüzey aktif madde olarak kullanılan yardımcı hammaddelerden biridir. Hassas cilt ve saç bakım sistemlerinde daha yumuşak temizleme hissi sağlayan formüllerle uyumludur.
Geleneksel yüzey aktif sistemlerinin cilt uyumluluğunu artırmaya yardımcı olan modern temizleme konseptlerinde değerlendirilebilir.
Kullanım oranı formül yapısı, hedeflenen köpük performansı ve diğer yüzey aktif sistemlerle uyumluluğa göre değişiklik gösterebilir.
Hassas temizleme sistemleri ve sülfatsız formül konseptlerinde kullanılabilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, orijinal ambalajında 15 – 25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Decyl Glucoside, doğal kaynaklı yapısı ve nazik temizleme performansı sayesinde modern temizleme kozmetiklerinde yaygın olarak kullanılan bitki bazlı yüzey aktif hammaddelerden biridir.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite ve güvenlilik testlerinin yapılması tavsiye edilir.