Acerola Ekstresi, Malpighia glabra meyvesinden elde edilen ve doğal C vitamini içeriğiyle öne çıkan bitkisel aktif hammaddedir. Antioksidan bakım desteği sağlayan yapısı sayesinde cilt bakımında aydınlatıcı ve canlandırıcı kozmetik sistemlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Cilt görünümünün daha canlı, dengeli ve parlak görünmesine yardımcı olan bakım konseptleriyle uyumludur. Aynı zamanda çevresel stres faktörlerine karşı geliştirilen kozmetik formüllerde ve yaşlanma karşıtı bakım sistemlerinde değerlendirilebilir.
Acerola Ekstresi, kozmetik formüllerde antioksidan, aydınlatıcı ve bakım destekleyici aktiflerden biridir. Özellikle ton eşitleyici bakım sistemleri ve çevresel stres görünümünü hedefleyen kozmetik ürünlerle uyumludur.
Yaşlanma karşıtı bakım konseptleri, göz çevresi kozmetikleri ve cilt görünümünü canlandırmaya yönelik formüllerde kullanılabilir.
Formüllerde genel olarak %1 – %5 aralığında kullanılması tavsiye edilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, silikon, parafin, parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.