Papatya Ekstraktı, Chamomilla recutita (Matricaria) çiçeklerinden elde edilen, yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle öne çıkan bitkisel aktif hammaddedir. İçeriğinde doğal olarak bulunan bisabolol, apigenin ve flavonoid bileşenleri sayesinde hassas cilt bakımına yönelik geliştirilen kozmetik sistemlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Antienflamatuar bakım desteği sağlayan yapısı sayesinde kızarıklık ve hassasiyet görünümünü hedefleyen kozmetik formüllerle uyumludur. Aynı zamanda saç bakım ürünlerinde saç görünümüne parlaklık kazandırmaya yardımcı olan bakım konseptlerinde değerlendirilebilir.
Papatya Ekstraktı, kozmetik formüllerde yatıştırıcı, rahatlatıcı ve hassasiyet görünümünü hedefleyen bakım sağlayan bitkisel aktiflerden biridir. Özellikle hassas cilt bakım sistemleri ve güneş sonrası kozmetik ürünlerle uyumludur.
Saç bakım sistemleri, bebek bakım ürünleri ve cilt konforunu destekleyen kozmetik formüllerde kullanılabilir.
Formüllerde genel olarak %5 – %100 aralığında kullanılabilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–8 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, parafin, vazelin, parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.