Çemen Ekstresi, Trigonella foenum-graecum tohumlarından elde edilen, besleyici ve güçlendirici özellikleriyle öne çıkan bitkisel aktif hammaddedir. İçeriğinde doğal olarak bulunan flavonoidler, saponinler ve fitosteroller sayesinde cilt ve saç bakımına yönelik geliştirilen modern kozmetik sistemlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Nem destekleyici ve antioksidan bakım sağlayan yapısı sayesinde cilt görünümünün daha canlı, dengeli ve elastik görünmesine yardımcı olan bakım konseptleriyle uyumludur. Aynı zamanda saç köklerini destekleyen ve saç derisi bakımına yönelik geliştirilen kozmetik formüllerde değerlendirilebilir.
Çemen Ekstresi, kozmetik formüllerde besleyici, nem destekleyici ve canlandırıcı bakım sağlayan bitkisel aktiflerden biridir. Özellikle elastikiyet görünümünü hedefleyen cilt bakım sistemleri ve saç köklerini destekleyen kozmetik ürünlerle uyumludur.
Anti-aging bakım konseptleri, saç bakım sistemleri ve ton eşitleyici kozmetik formüllerde kullanılabilir.
Formüllerde genel olarak %1 – %5 aralığında kullanılabilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, silikon, parafin, parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.