Karanfil Ekstresi, Syzygium aromaticum çiçeklerinden elde edilen, arındırıcı ve dengeleyici özellikleriyle öne çıkan bitkisel aktif hammaddedir. İçeriğinde doğal olarak bulunan öjenol bileşeni sayesinde cilt bakım ve ağız bakım sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ferahlatıcı ve canlandırıcı yapısı sayesinde özellikle yağlı ve akneye eğilimli cilt bakım ürünlerinde tercih edilirken, ağız bakım formüllerinde de destekleyici aktif olarak değerlendirilebilir.
Karanfil Ekstresi, kozmetik formüllerde arındırıcı, dengeleyici ve antioksidan bakım sağlayan bitkisel aktiflerden biridir. Özellikle yağlı ve problemli cilt görünümünü hedefleyen bakım sistemleriyle uyumludur.
Ferahlatıcı bakım konseptleri, ağız bakım ürünleri ve doğal hijyen odaklı kozmetik formüllerde kullanılabilir.
Formüllerde genel olarak %0.5 – %3 aralığında kullanılabilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, silikon, parafin, parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.