Kırmızı Biber Ekstresi (Acı), Capsicum frutescens meyvelerinden elde edilen, kapsaisin bakımından zengin bitkisel aktif hammaddedir. Isıtıcı ve dolaşımı destekleyici özellikleri sayesinde vücut bakım ve saç bakım sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bölgesel bakım ürünlerinde sıcaklık hissi oluşturmaya yardımcı olan yapısı sayesinde sıkılaştırıcı ve canlandırıcı bakım konseptleriyle uyumludur. Aynı zamanda saç derisini uyarmaya yönelik geliştirilen bakım sistemlerinde de değerlendirilebilir.
Kırmızı Biber Ekstresi, kozmetik formüllerde ısıtıcı, canlandırıcı ve dolaşımı destekleyici bakım sağlayan bitkisel aktiflerden biridir. Özellikle bölgesel bakım ve yoğun duyusal etki hedefleyen formüllerle uyumludur.
Vücut bakım sistemleri, saç derisini aktive etmeye yönelik ürünler ve sıkılaştırıcı bakım konseptlerinde kullanılabilir.
Formüllerde genel olarak %0.1 – %0.5 aralığında dikkatli şekilde kullanılmalıdır.
Kapsaisin içeriği nedeniyle hassas bölgelerde kullanım önerilmez. Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, silikon, parafin, parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Göz çevresi ve hassas bölgelerde kullanılmamalıdır. Nihai formülasyonda gerekli güvenlilik ve dermatolojik testlerin yapılması tavsiye edilir.