Tarçın Ekstresi (Seylan), Cinnamomum verum kabuğundan elde edilen, antiseptik, antioksidan ve arındırıcı özellikleriyle öne çıkan bitkisel aktif hammaddedir. Sebum dengesi ve cilt arındırma odaklı bakım sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Gözenek görünümünü hedefleyen bakım sistemleriyle uyumlu yapısı sayesinde özellikle akne eğilimli, yağlı ve donuk cilt görünümüne yönelik modern kozmetik formüllerde değerlendirilebilir.
Tarçın Ekstresi, kozmetik formüllerde arındırıcı, canlandırıcı ve dengeleyici bakım desteği sağlayan bitkisel aktiflerden biridir. Özellikle yağlı ve akne eğilimli cilt görünümünü hedefleyen bakım sistemleriyle uyumludur.
Mikro dolaşımı destekleyen bakım konseptleri ve ton dengeleyici formüllerde kullanılabilir.
Formüllerde genel olarak %0.5 – %2 aralığında kullanılabilir.
Harici kullanım içindir.
Not: Uyarıcı etkisi nedeniyle hassas cilt tiplerinde düşük doz ile başlanması önerilir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, silikon, parafin, yapay parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.