Üzüm Çekirdeği Ekstresi, Vitis vinifera çekirdeklerinden elde edilen, proantosiyanidin ve polifenol bakımından zengin bitkisel aktif hammaddedir. Güçlü antioksidan yapısı sayesinde yaşlanma karşıtı ve koruyucu bakım sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Serbest radikal kaynaklı çevresel stres faktörlerine karşı bakım desteği sağlarken, cilt elastikiyetini desteklemeye ve daha canlı bir görünüm oluşturmaya yardımcı sistemlerle uyumludur.
Üzüm Çekirdeği Ekstresi, kozmetik formüllerde antioksidan destek sağlayan ve cilt görünümünü canlandırmaya yardımcı olan bitkisel aktiflerden biridir. Polifenol bakımından zengin yapısı sayesinde yaşlanma karşıtı bakım sistemlerinde değerlendirilebilir.
Cilt tonu görünümünü dengeleyen, elastikiyet destekleyici ve sıkılaştırıcı bakım sistemleriyle uyumludur.
Formüllerde genel olarak %1 – %5 aralığında kullanılabilir.
Harici kullanım içindir.
Ürün, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru ortamda 4–25 °C arasında muhafaza edilmelidir.
Paraben, silikon, parafin, yapay parfüm ve hayvansal kaynaklı katkı maddeleri içermez.
Bu ürün kozmetik üretimlerinde kullanılan profesyonel bir hammaddedir. Direkt son kullanıcı ürünü değildir. Nihai formülasyonda gerekli stabilite, güvenlilik ve mikrobiyolojik uygunluk testlerinin yapılması tavsiye edilir.